Παλαιό Ημερολόγιο :
03/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
16/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Αρχίσαμεεε...: Εντοπίστηκε ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα

Αρχίσαμεεε...: Εντοπίστηκε ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα

Εισαγόμενο το φερόμενο «κρούσμα»

Το πρώτο ύποπτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων, αξιολογούν οι ελληνικές υγειονομικές αρχές. Πρόκειται για τουρίστα, άνδρα 29 χρόνων, που είχε ταξιδέψει στην Κεφαλονιά μαζί τη σύντροφό του για διακοπές.

Ο νεαρός άνδρας φέρει δερματικά εξανθήματα και άλλα συμπτώματα που παραπέμπουν σε αυτά της ευλογιάς των πιθήκων.

Οι υγειονομικές αρχές της Κεφαλονιάς, που αξιολόγησαν το περιστατικό, το χαρακτηρίζουν ως ύποπτο για ευλογιά των πιθήκων. Οργανώθηκε η διακομιδή του άνδρα από το ΕΚΑΒ με όλα τα σχετικά μέτρα ασφαλείας. Μεταφέρθηκε μέσα σε ειδική κάψουλα (όπως τα κρούσματα Covid19) για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο 29χρονος αξιολογείται λεπτομερώς απο το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Αττικόν», όπου μεταφέρθηκε, ώστε να διαπιστωθεί αν όντως έχει μολυνθεί από τον ιό που προκαλεί την ευλογιά των πιθήκων ή πρόκειται για κάτι άλλο.

Πρόκειται για έναν Βρετανό τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωτική, εισήχθησαν στο «Αττικό» για να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης.

Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα.

Σε ειδική κάψουλα με το ίδιο αεροσκάφος C-130 μεταφέρθηκε και η σύντροφος του 29χρονου, καθώς οι υγειονομικές αρχές και το προσωπικό του ΕΚΑΒ έκριναν ότι έπρεπε να εφαρμοστεί το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για τα λοιμώδη νοσήματα.

Μην τα θέλετε όλα... δικά σας! ?Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας! ?

«Αρειανοί» επιτέθηκαν και «έριξαν» την καντίνα του Μπέου

«Μαύρο» από τις αρνητικές αξιολογήσεις κατέληξε το «πράσινο» beach bar της οικογένειας Μπέου στον Τσουγκριά της Σκιάθου. Η…

21/05/2022

Έπεσε από μπαλκόνι 50χρονος στον Βόλο

Από μπαλκόνι, περίπου δύο μέτρων ύψους, φέρεται να έπεσε χθες το μεσημέρι ένας 50χρονος. Η πτώση φαίνεται πως…

21/05/2022

Βλάβη με το… καλημέρα για το «λευκό βέλος»

Βλάβη στο δρομολόγιο 61 της υπερταχείας ETR καταγράφηκε έξω από τη Θεσσαλονίκη, στο Πλατύ, το απόγευμα της Παρασκευής.…

21/05/2022

Η Google καρφώνει την κυβέρνηση για την παρακολούθηση

Φωτιά στην κυβέρνηση βάζει η ανακοίνωση της Google, η οποία με τον πιο επίσημο τρόπο δηλώνει ότι το…

21/05/2022

Κατεπείγουσα έρευνα για τα αίτια θανάτου του 43χρονου στο «Παπανικολάου»

Κατεπείγουσα έρευνα για τα αίτια θανάτου του 43χρονου στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης, ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.…

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.