Παλαιό Ημερολόγιο :
14/05/2022
Νέο Ημερολόγιο :
27/05/2022
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Οδηγίες εξομολογήσεως

Οδηγίες εξομολογήσεως


Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, που ξαναστήλωσε πνευματικά το Γένος μας, έλεγε για το πρώτο και πολύτιμο βήμα της μετάνοιας, που είναι η τέλεια εξομολόγηση:
Αν έχεις εκατό αμαρτίες και πεις στον πνευματικό τις ενενήντα εννέα, μη φανερώνοντας την μία, όλες θα σου μείνουν ασυγχώρητες. Να ντρέπεσαι όταν κάνεις την αμαρτία κι' όχι όταν την εξομολογήσαι. Αν ο πνευματικός σε ρωτήσει: Γιατί παιδί μου έκανες αυτά τα αμαρτήματα; πρόσεξε να μην κατηγορήσεις άλλον, αλλά μονάχα τον εαυτό σου. Πες: αυτά τα έκαμα όλα από την κακή μου προαίρεση. Όταν φύγεις από τον πνευματικό συγχωρεμένος, νά'χεις την εξής απόφαση, καλύτερα να πεθάνεις παρά να ξανακάνεις την αμαρτία. Αν έτσι εξομολογηθείς σώζεσαι. Αν έτσι δεν εξομολογηθείς, χιλιάδες καλά κι αν κάνεις μένεις ασυγχώρητος. Αυτή είναι η τεχνική της εξομολογήσεως: να τα λέμε όλα, να μη ρίχνουμε στους άλλους τις ευθύνες και να μην ξανακάνουμε την αμαρτία. Να προετοιμαζόμαστε πριν πάμε στον Εξομολόγο μας. Να έχουμε όλοι μας την εμπιστοσύνη ότι ο Θεός είναι μπροστά μας την ώρα της εξομολογήσεως και μας συγχωρεί πάντα.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.