Παλαιό Ημερολόγιο :
16/03/2024
Νέο Ημερολόγιο :
29/03/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Αλβανοί ράπερ προκαλούν χορεύοντας μπροστά σε τέμπλο και εικόνες - Αντίδραση της Εκκλησίας - news.tv4e.gr

Αλβανοί ράπερ προκαλούν χορεύοντας μπροστά σε τέμπλο και εικόνες - Αντίδραση της Εκκλησίας - news.tv4e.gr

Βιντεοκλιπ γυρίστηκε στο Μουσείο Μεσαιωνικής Τέχνης Κορυτσάς από Αλβανούς καλλιτέχνες. Χοροί, τραγούδια και άσεμνες κινήσεις μάλιστα πραγματοποιούν οι καλλιτέχνες μπροστά σε ιερό τέμπλο που φυλάσσεται εκεί αλλά και μπροστά σε αγιογραφίες . Η Εκκλησία της Αλβανίας προχώρησε σε ανακοίνωση , σύμφωνα και με το himara.gr .

“Εκφράζουμε την ανησυχία και την αγανάκτηση μας για την περαιτέρω βεβήλωση των λειτουργικών κτιρίων της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, μιας από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές κληρονομιές του λαού μας. Το μουσικό βίντεο “Picasso” που γυρίστηκε στο Μουσείο Μεσαιωνικής Τέχνης στην Κορυτσά, μπροστά από το εικονοστάσι της Ρεχόβας (που ακόμα δεν έχει επιστραφεί άδικα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, με το πρόσχημα της “διατήρησης” αυτής της πολύτιμης κληρονομιάς), είναι προφανές ότι αποτελεί έλλειψη σεβασμού σε αυτές τις πνευματικές αξίες. Αυτό το περιβάλλον είναι εντελώς ακατάλληλο, για τις αξίες που αντικατοπτρίζει , για την προώθηση αυτού του μουσικού είδους “, αναφέρεται μεταξύ άλλων .

Η Εκκλησία της Αλβανίας αφού ζητά την επιστροφή των κειμηλίων , ζητά από το Υπουργείο Πολιτισμού της γειτονικής χώρας να είναι προσεχτικό αλλά και ευαίσθητο σε τέτοια θέματα αλλά και στα εκκλησιαστικά κτήρια και να σεβαστεί τα αισθήματα της Ορθόδοξης Κοινότητας.

ΠΗΓΗ HIMARA.GR

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.