Παλαιό Ημερολόγιο :
19/09/2023
Νέο Ημερολόγιο :
02/10/2023
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

«Ανοιχτή επιστολή» αποκατάστασης της αλήθειας για όσα λένε και γράφουν οι διορισμένοι Νέο-ψευδοεσφινενίτες υπό τον ψευδοηγούμενο

«Ανοιχτή επιστολή» αποκατάστασης της αλήθειας για όσα λένε και γράφουν οι διορισμένοι Νέο-ψευδοεσφινενίτες υπό τον ψευδοηγούμενο Βαρθολομαίο.

Προδότες και Συκοφάντες… «προκόψουσι επί το χείρον»!

Ο αντικανονικός και παράνομος βάσει του Καταστατικού Χάρτου του Αγίου Όρους (ἄρθρα 112, 113 καὶ 114), ψευδοηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Βαρθολομαίος, εν μέσω νέου οίστρου κατατρεγμού και λυσσαλέας πολεμικής εναντίον της φιλήσυχης και φιλειρηνικής αδελφότητός μας, δημοσίευσε κατάπτυστο άρθρο, μέσω του οποίου τεχνηέντως υποδαυλίζει και πιθανολογεί, μία φαντασιόπληκτη συνομωσιολογική σχέση αναμεταξύ ρώσων υπερεθνικιστών και της μονής μας. Το εν λόγω αξιολύπητο υποκείμενο, κατά την πάγια τακτική του, συχνά πυκνά δημοσιεύει ποικίλα συκοφαντικά άρθρα εναντίον μας. Το συγκεκριμένο όμως ομολογούμε ότι υπερβαίνει σε κακεντρέχεια και εωσφορική έμπνευση κάθε προηγούμενο.

Όλη η δυναμική του συκοφάντη μας, στηρίζεται σε ένα δίλεπτο βίντεο (το οποίο παραδόξως είναι χωρίς ήχο, γιατί άραγε; μήπως επειδή βολεύει;) το οποίο παρουσιάζει μια ολιγομελή ομάδα τυχαίων ρώσων προσκυνητών, οι οποίοι μπαίνουν στην μονή μας για ολιγόλεπτη φιλοξενία και στη συνέχεια αναχωρούν.

Καταρχάς, να αναφέρουμε ότι η πιθανότητα βιντεοσκόπησης παρόμοιου σκηνικού σε οποιοδήποτε Ιερό προσκύνημα του Αγίου Όρους, είναι – όπως αντιλαμβάνεται κάθε εχέφρων άνθρωπος- πολύ εύκολη και εφικτή.

Αυτό φυσικά, δεν θέλει να το παραδεχθεί η τυφλωμένη από το πάθος της μισαδελφίας νοημοσύνη του ψευδοηγουμένου διώκτη μας, του οποίου η εμπάθεια έχει πλέον αναχθεί σε παράνοια. Κατ’ αυτόν, για όλα τα κακά επί της γης ευθυνόμαστε εμείς οι γνήσιοι εσφιγμενίτες. Εμείς φταίμε για την μόλυνση στον Αμαζόνιο, για το λιώσιμο των πάγων στην Ανταρκτική, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, για την πολιτική αστάθεια στην Τουρκία, για την απειλή των πυρηνικών στο στερέωμα της οικουμένης, για όλα! Με όλους συνωμοτούμε, με όλους είμαστε διαπλεγμένοι, εναντίον όλων μηχανορραφούμε! Εμείς είμαστε η προσωποποίηση του κακού και όλων των κακών του σύμπαντος, ενώ ο Βαρθολομαίος η προσωποποίηση του καλού και όλων των καλών του σύμπαντος!

Χαρακτηριστική επιβεβαίωση των λεγομένων μας αποτελεί το ακόλουθο πρόσφατο παράδειγμα: προ μηνών, πριν ακόμα συλληφθεί ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ο ψευδοηγούμενος Βαρθολομαίος είχε δηλώσει στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ (16-4-21), ως άλλη μαντική Πυθία, το εξής: «όταν έμαθα ότι εξαφανίστηκε ο Παππάς, η πρώτη μου σκέψη ήταν πως τον είχαν στο μοναστήρι». Με το που ανακοινώθηκε, λοιπόν, η εξαφάνιση του Παππά, ο Βαρθολομαίος ήταν σίγουρος ότι κρύβεται στο μοναστήρι μας. Τέτοια αυταπάτη και ψευδαίσθηση καλλιεργεί η εμπάθεια, σε όσους την έχουν αφήσει να ριζώσει στην καρδιά τους. Και βέβαια το γεγονός ότι τελικά ο Παππάς συνελήφθηκε στην περιοχή του Ζωγράφου στην Αθήνα, δεν λέει τίποτα για τον Βαρθολομαίο, διότι αιχμάλωτος στην εμπάθειά του ίσως ακόμα και τώρα προσπαθεί να εξηγήσει στον εαυτόν του: «πώς συνελήφθηκε ο Παππάς στην Αθήνα, αφού εγώ ήμουν σίγουρος ότι τον κρύβουν στο Άγιο Όρος, οι εσφιγμενίτες;»

Φτάνει όμως μέχρι εδώ. Θεωρούμε πιο σοβαρό, αντί να ασχολείται το πανελλήνιο με τις λασπολογίες του Βαρθολομαίου, να διαταχθεί επιτέλους μια ενδελεχής εισαγγελική έρευνα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και ο πτωχυμένος ελληνικός λαός να μάθει, που έχουν ξοδέψει οι ψευδοεσφιγμενίτες τόσα εκατομμύρια ευρώ τα οποία έχουν εισπράξει και εισπράττουν ακόμα εξ ονόματός μας. Πώς είναι δυνατόν 2-3 άτομα να χειρίζονται περιουσιακά στοιχεία της πολυπληθέστερης αδελφότητος του Αγίου Όρους και να μην δίνουν απολογία σε κανέναν και ποτέ, για το πώς ξοδεύουν τόσα χρήματα; Από την θέση αυτή ζητάμε να παρέμβει ο όποιος αρμόδιος εισαγγελέας και να υπάρξει διαφάνεια, με ό,τι οικονομικούς ή λογιστικούς ελέγχους αυτό συνεπάγεται, στην διαχείριση των εξόδων της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Αγαπητοί φίλοι της Γνησίας Μονής Εσφιγμένου. Πάσχουμε όχι για ιδιοτελή συμφέρονται, αλλά για θέματα δογματικής ακρίβειας. Ως γνωστόν, δεν μνημονεύουμε οικουμενιστή και αιρεσιάρχη «πατριάρχη» και ούτε πρόκειται. Η απάνθρωπη πολεμική που βιώνουμε πηγάζει αποκλειστικά και μόνο από αυτήν την στάση μας. Το πατριαρχείο τεχνηέντως, με τα νομικά επιτελεία του, έχουν αναγάγει αυτήν την πνευματική αντιπαράθεση, σε χιονοστοιβάδα ποινικών διώξεων. Κατ΄ αυτούς είμαστε καταληψίες, προσηλυτιστές, καταχραστές, πλανεμένοι, απείθαρχοι, άρπαγες και η λίστα δεν έχει τέλος… Αυτήν την λίστα των …ποινικών μας «εγκλημάτων» αναμασά και ο ψευδοηγούμενος Βαρθολομαίος, ο σύγχρονος εφιάλτης ολόκληρης της Αθωνικής Πολιτείας. Ως αχυράνθρωπος, ως η απόλυτη συστημική μαριονέτα του Αγίου Όρους, απλά επαναλαμβάνει αυτά τα οποία πρέπει να επαναλάβει. Προσέξτε την τακτική και τις αποκρίσεις του. Ενώ γνωρίζει την ουσία του προβλήματος, όμως ουδέποτε έχει τολμήσει να τοποθετηθεί νομοκανονικά, αγιοπατερικά, εμπεριστατωμένα, ουδέποτε έχει καταπιαστεί να σχολιάσει τους συγκεκριμένους Ιερούς Κανόνες και τις συγκεκριμένες αποφάσεις Οικουμενικών ή Τοπικών Συνόδων, τις οποίες επικαλούμαστε προκειμένου να αιτιολογήσουμε την εκκλησιαστική μας πορεία. Τουναντίον, όποτε αναφέρεται στο θέμα αυτό, επιχειρηματολογεί επιπόλαια, καταθέτει προσωπικές και ουδέποτε αγιοπατερικές θέσεις, αναπτύσει θολολογικά επιχειρήματα τα οποία και ο πρωτοετής σπουδαστής της Θεολογικής γνωρίζει ότι δεν ευσταθούν, και όποιον… πάρει ο Χάρος! Όποιον πείσει ότι έχει δίκιο. Όποιον πλανήσει και εξαπατήσει…

Εμείς όμως, έχουμε ήσυχη την συνείδησή μας. Λυπούμαστε, βέβαια την απώλεια της ψυχής του ψευδοηγουμένου και του υπενθυμίζουμε φιλαδέλφως, ότι για μας οι δοκιμασίες αυτές αποτελούν έπαινο και καύχημα, όμως αλλοίμονο στον προδότη! Αλλοίμονο στον συκοφάντη! Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη όμως ουδείς!

Θα κλείσουμε την επιστολή μας δημοσιεύοντας αυτούσια την θαυμάσια πραγματεία από το βιβλίο Χρηστοήθεια (σελ. 258) του αγίου Νικοδήμου του αγιορείτου την οποία και αφιερώνουμε στον ψευδοηγούμενο Βαρθολομαίο, και η οποία αναφέρεται στο ότι δὲν πρέπει νὰ σκανδαλίζεται κάποιος ἐναντίον ἐκείνων, ὅπου φυλάττουν τις ἐντολές καὶ τοὺς ἱεροὺς Κανόνες. Πιστεύουμε ότι ήταν ό,τι πιο ταιριαστό στην περίπτωση του ψευδοηγουμένου Βαρθολομαίου, τον οποίο καλούμε σε ανάνηψη και μετάνοια, αν επιθυμεί να αποφύγει το τέλος του Ιούδα.

 Ὅτι δὲν πρέπει νὰ σκανδαλίζεται τινὰς ἐναντίον ἐκείνων, ὅπου φυλάττουσι τὰς ἐντολὰς καὶ τοὺς ἱεροὺς Κανόνας.

Φυ­λα­χθῆ­τε Χρι­στι­α­νοί, ἀ­πὸ τοῦ νὰ κα­τη­γο­ρῆ­τε τοὺς ἄλ­λους· μά­λι­στα δὲ καὶ ἐ­ξαι­ρέ­τως φυ­λα­χθῆ­τε κα­λὰ ἀ­δελ­φοί μου, νὰ μὴ σκαν­δα­λί­ζε­σθε καὶ τα­ράτ­τε­σθε, ὅ­ταν βλέ­πε­τε ἢ ἀ­κού­ε­τε κάποιους ἀ­δελ­φοὺς πὼς φυ­λάτ­τουν τὰς ἐ­ντο­λὰς τοῦ Κυ­ρί­ου καὶ τοὺς ἱ­ε­ροὺς Κα­νό­νας τῶν ἁ­γί­ων Ἀ­πο­στό­λων καὶ τῶν οἰ­κου­με­νι­κῶν καὶ το­πι­κῶν Συ­νό­δων καὶ τῶν κα­τὰ μέ­ρος ἁ­γί­ων Πα­τέ­ρων, ἀλ­λὰ μά­λι­στα σπου­δά­σα­τε νὰ τοὺς μι­μῆ­σθε καὶ ἐ­σεῖς, ἐ­παι­νοῦ­ντες αὐ­τοὺς ὡς φύ­λα­κας τῶν ἐκ­κ­λη­σι­α­στι­κῶν πα­ρα­δό­σε­ων καὶ τῶν ἐ­ντο­λῶν τοῦ Κυ­ρί­ου, καὶ προ­σέ­χε­τε δι᾿ ἀ­γά­πην Θε­οῦ, νὰ μὴ κα­τη­γο­ρῆ­τε τοὺς τοι­ούτους μὲ δύ­σφη­μα ὀ­νό­μα­τα, (σημ.: ὅπως πχ. φοντα­μεντα­λιστάς, στεν­ο­κέφαλους, Παλαιοημερο­λογίτας, εἰκονο­λά­τρας, κλπ…) ἢ νὰ τοὺς κα­τα­τρέ­χε­τε καὶ νὰ τοὺς δι­ώ­κε­τε, ὡς τάχα παρα­βά­τας τῶν τω­ρι­νῶν συ­νη­θει­ῶν, καὶ τῶν ἀν­θρω­πί­νων πα­ρα­δό­σε­ων.

α' δι­ό­τι κα­τη­γο­ροῦ­ντες καὶ δι­ώ­κο­ντες αὐ­τοὺς, τὸν ἴ­δι­ον τὸν Χρι­στὸν κα­τη­γο­ρεῖ­τε καὶ δι­ώ­κε­τε καὶ τοὺς θεί­ους αὐ­τοῦ Ἀ­πο­στό­λους καὶ τοὺς ἁ­γί­ους Αὐ­τοῦ. Ἐ­πει­δὴ ἐ­κεῖ­νοι δι­ὰ τὴν ἀ­γά­πην τῶν ἐ­ντο­λῶν τοῦ Χρι­στοῦ καὶ δι­ὰ τὴν ἀ­λή­θει­αν, τὴν ὑ­πὸ τῶν Ἀ­πο­στό­λων καὶ τῶν ἁ­γί­ων πα­ρα­δε­δο­μέ­νην, πά­σχουν καὶ ἀ­γω­νί­ζον­ται·

β' δι­ό­τι κα­τη­γο­ροῦ­ντες τοὺς τοι­ούτους καὶ δι­ώ­κο­ντες, ἐ­σεῖς μὲν συ­να­ρι­θμεῖ­τε τὸν ἑ­αυ­τόν σας μὲ τοὺς πα­λαι­οὺς ἐ­κεί­νους διώ­κτας τῶν ἁ­γί­ων, καὶ τοὺς τυράν­νους, ἐκεί­νους δὲ κά­μνε­τε νὰ συν­αρι­θμη­θοῦν μὲ τοὺς Πα­λαι­οὺς ἐκεί­νους διω­κομέ­νους ἁγίους, καὶ νὰ γί­νε­σθε αἴ­τι­οι νὰ ἀ­ξι­ω­θοῦν τοῦ μα­κα­ρι­σμοῦ τοῦ Κυ­ρί­ου τοῦ λέ­γο­ντος· «μα­κά­ρι­οί ἐ­στε ὅ­ταν ὀ­νει­δί­σω­σιν ὑ­μᾶς καὶ δι­ώ­ξω­σι, καὶ εἴ­πω­σι πᾶν πο­νη­ρὸν ῥή­μα καθ᾿ ὑ­μῶν ψευ­δό­με­νοι ἕ­νε­κεν ἐ­μοῦ» (Ματ­θ. ε­',11). Καὶ γ'. δι­ό­τι ὅ­σον ἐ­σεῖς πο­λε­μεῖ­τε καὶ δι­ώ­κε­τε τοὺς τοι­ούτους φύ­λα­κας τῆς ἀ­λη­θεί­ας καὶ τῆς ἀ­ρε­τῆς, τό­σον ἐ­κεῖνοι σᾶς νι­κοῦν καὶ λαμ­βά­νουν στε­φά­νους, ἐ­πει­δὴ ἔ­χουν πο­λε­μοῦ­σαν ὑ­πὲρ αὐ­τῶν τὴν ἀ­λή­θει­αν, καὶ αὐ­τὸν τὸν τῆς ἀ­λη­θεί­ας Θε­όν, κα­θὼς εἶ­ναι γε­γραμ­μέ­νον· «ἕ­ως τοῦ θα­νά­του ἀ­γώ­νι­σαι πε­ρὶ τῆς ἀ­λη­θεί­ας, καὶ Κύ­ρι­ος ὁ Θε­ὸς πο­λε­μή­σει ὑ­πὲρ σοῦ» (Σ.Σειρ. δ'. 28). Καὶ ἐ­πει­δὴ ἡ παρ᾿ αὐ­τῶν πρε­σβευ­ο­μέ­νη ἀ­λή­θει­α, εἰ καὶ πο­λε­μεῖ­ται, ἀλ­λ᾿ οὐ­δέ­πο­τε νι­κᾶ­ται· πά­ντο­τε δὲ νι­κᾷ τοὺς πο­λε­μοῦ­ντας αὐ­τήν, ὡς εἶ­πε ὁ σο­φὸς Ζο­ρο­βά­βελ· «ὑ­πὲρ δὲ πά­ντα νι­κᾷ ἡ ἀ­λή­θει­α» (Α­' Ἕσ­δρα γ' 12). καὶ πά­λιν· «ἡ ἀ­λή­θει­α μέ­νει, καὶ ἰ­σχύ­ει εἰς τὸν αἰ­ῶ­να, καὶ ζῇ καὶ κρα­τεῖ εἰς τὸν αἰ­ῶ­να τοῦ αἰ­ῶ­νος» (αὐ­τό­θι δ', 38). («Χρηστο­ήθεια» Ἁγίου Νικοδήμου τοῦ Ἁγιο­ρείτου σελ. 258).

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.