Παλαιό Ημερολόγιο :
06/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
19/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Τραγανές σουσαμομπουκιές

Τραγανές σουσαμομπουκιές

Υλικά Συνταγής
1 φλ. ελαιόλαδο απαλό
1/2 φλ. κονιάκ
1/4 φλ. χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
3/4 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. καβουρντισμένο σουσάμι
2 κ.γλ. γεμάτα κανέλα
1/2 κ.γλ. γαρίφαλο
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
αλεύρι μαλακό όσο σηκώσει (περίπου 450 γραμ.) κοσκινισμένο


Εκτέλεση
Για τις τραγανές σουσαμομπουκιές, βάζουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το κονιάκ, το χυμό, τη ζάχαρη, το σουσάμι, την κανέλα, το γαρίφαλο και τα ανακατεύουμε με το χέρι να λιώσει η ζάχαρη.

Κοσκινίζουμε το μπέικιν με το αλεύρι και λίγο λίγο το ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας, να σχηματιστεί ζύμη μαλακή.

Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20΄. Δεν τα ζυμώνουμε πολύ και η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή!

Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και πλάθουμε κορδόνι. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κορδόνι σε μέγεθος φουντουκιού (μικρές μπουκίτσες).

Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 25΄, να ροδίσουν.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Μυστικά για τις σουσαμομπουκιές
-Αφού αφήσουμε να κρυώσουν καλά, μπορούμε να διατηρήσουμε τις σουσαμομπουκιές τραγανές σε αεροστεγές κουτί.

-Μπορούμε αντί να βάλουμε το σουσάμι μέσα στη ζύμη να τα τυλίξουμε απέξω με σουσάμι.

-Γενικά πρέπει να θυμόμαστε πως οτιδήποτε τραγανό, μπισκότο, κουλούρι κ.λπ. φτιάχνουμε, θα πρέπει να μην παιδεύουμε-ζυμώνουμε για πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα σφίξουν τα κουλούρια μας.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.