Παλαιό Ημερολόγιο :
11/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
24/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Ο Μητρο-μπολίτης Δωδώνης που βγαίνει στα Κανάλια με θράσος και υβριζει ιερείς ανεμβολιαστους

Ο Μητρο-μπολίτης Δωδώνης που βγαίνει στα Κανάλια με θράσος και υβριζει ιερείς ανεμβολιαστους (και 14 τους έβαλε σε αργία) πέταξε τα ράσα για να πάει ταξιδάκι αναψυχής με τον «συνεργάτη» του.!!!

Οι σημερινοί αδεσποτάδες θεωρούν πως το ιερό ράσο είναι «ρόμπα» εργασίας και ακόμη χειρότερο το χρησιμοποιούν ως μανδύα για να καλύπτουν την βρωμια και την ανηθικότητα τους !!! Ντροπή και αίσχος σε όλους τους Μητρομπολιτάδες της ντροπής !!!!

Αίσθηση προκάλεσε ο Μητροπολίτης Δωδώνης με το κοστούμι

27 Ιουνίου 2013 | 01:21

Η φωτογραφία του έκανε χθες τον γύρο του Διαδικτύου και προκάλεσε αίσθηση: ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος και πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος φορούσε κοστούμι και όχι ράσο στις συναντήσεις που είχε στη Σαγκάη με τουριστικούς πράκτορες της Κίνας, με σκοπό την προώθηση και ανάπτυξη των ιερών μνημείων της Χώρας μας.

Δύο φωτογραφίες που εμφανίζουν τον Μητροπολίτη Δωδώνης με μαύρο κοστούμι και γαλάζιο πουκάμισο δημοσιεύονται στο site της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αλλες τέσσερις δημοσιεύονται στο προσωπικό ιστολόγιο του αρχιερατικού επιτρόπου της Μητρόπολης Ζακύνθου π. Παναγιώτη Καποδίστρια. Σε αυτές ο κ. Χρυσόστομος φοράει εκτός από το κοστούμι και καπέλο. Πρόκειται για φωτογραφίες από την επίσκεψη του μητροπολίτη και της υπόλοιπης αποστολής της συνοδικής επιτροπής στο εκθεσιακό Κέντρο του Πεκίνου, όπου πραγματοποιήθηκε η Διεθνής Εκθεση Τουρισμού Expo 2013.

Η εικόνα ενός ιερωμένου και μάλιστα μητροπολίτη χωρίς άμφια και ράσο ξενίζει τους περισσοτέρους. Ωστόσο, όπως τονίζει ο καθηγητής Συγκριτικής Φιλοσοφίας της Θρησκείας στη Θεολογική Σχολή Αθηνών κ. Μάριος Μπέγζος, η εμφάνιση ιερωμένων με πολιτική περιβολή στο εξωτερικό δεν είναι κάτι το παράνομο. «Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας. Απλώς ισχύει ως έθιμο στο εξωτερικό ιερείς και αρχιερείς της Ορθόδοξης Εκκλησίας να μπορούν να φορούν πολιτικά. Αυτό γίνεται επειδή ο κόσμος δεν είναι συνηθισμένος στην παρουσία τους. Για να μην προκαλούν την περιέργεια», λέει. Οπως προσθέτει, με πολιτικά κυκλοφορούν στην Τουρκία έξω από τους ναούς οι ιερείς και οι αρχιερείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο πρώτος μητροπολίτης που είχε εμφανιστεί με κοστούμι στο εξωτερικό ήταν το 2002 ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος.

Υπενθυμίζεται ότι αίσθηση είχε προκαλέσει πριν από δύο χρόνια η απόφαση του κ. Χρυσόστομου - Μητροπολίτης Ζακύνθου τότε - να παραιτηθεί από τον μητροπολιτικό θρόνο με τη συμπλήρωση των 72 χρόνων του. Παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 και δύο μήνες μετά τοποθετήθηκε τιτουλάριος (τιμητικός τίτλος) Μητροπολίτης Δωδώνης.

Η ειδηση ειναι απο τα Νεα
https://www.tanea.gr/

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.