Παλαιό Ημερολόγιο :
16/03/2024
Νέο Ημερολόγιο :
29/03/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Χριστός Ανέστη στο Κάιρο! Εκπρόσωπος του Ιερού Άζχαρ στην Αναστάσιμη Ακολουθία (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Η επαρατη νοσος της παναιρεσεως του Οικουμενισμού 

Χριστός Ανέστη στο Κάιρο! Εκπρόσωπος του Ιερού Άζχαρ στην Αναστάσιμη Ακολουθία (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

 Εκπρόσωπος του Ιερού Άζχαρ παρακολούθησε την Ακολουθία της Αναστάσεως η οποία τελέσθηκε στον Κοινοτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Καρδιά του Καΐρου, στέλνοντας μήνυμα Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι ότι οι Θρησκείες ενώνουν και δεν οπλίζουν το χέρι των πιστών σε όποιο θεό και αν πιστεύουν.

Την Ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος μεταλαμπαδεύοντας το Άγιο Φως στους δεκάδες πιστούς στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα της νίκης της ζωής έναντι του θανάτου, της επικράτησης του φωτός έναντι του σκότους.

Στο «διαμάντι της Ορθοδοξίας», τον μοναδικής αισθητικής ναό ο οποίος συνδυάζει βυζαντινά και αρχαιοελληνικά στοιχεία αντήχησε στις 12.00 το βράδυ (01.00 ώρα Ελλάδος) το «Χριστός Ανέστη». Παρών ήταν ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Κάιρο. Νικόλαος Γαριλίδης, εκπρόσωπος του Ιερού Άζχαρ, αλλά και εκπρόσωπος του υπουργού των Βακουφίων της Αιγύπτου.

«Είναι τιμή και χαρά για εμάς γιατί στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης έχουμε το σεβασμό και την εκτίμηση των Μουσουλμάνων. Το ίδιο και εμείς οι Χριστιανοί, σεβόμαστε απόλυτα τις εορτές της δικής τους θρησκείας, αποδεικνύοντας ότι οι θρησκείες δεν διαιρούν αλλά ενώνουν τους ανθρώπους. Μεταφέρω τις ευχές και τις ευλογίες του Πατριάρχη μας και εύχομαι μέσα από την ψυχή μου με Θεία Δύναμη να ολοκληρώσουν τη νηστεία του ραμαζανιού και να εορτάσουν και αυτοί τη δική τους εορτή», είπε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος. Σημειώνεται ότι τη μετάφραση στα Αραβικά του μηνύματος του Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημου έκανε ο καταξιωμένος Καϊρινός μεταφραστής κ. Σαμουήλ Μπισάρας.

Την Αναστάσιμη Ακολουθία παρακολούθησε η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, οι Κοινοτικοί Επίτροποι Ανδρέας Γιόσρι, Λεωνίδας Φοντριέ και Στέλιος Χαλκιάς καθώς επίσης και ο ευεργέτης της Ε.Κ.Κ Έρικ Αδάμ.

Επίσης, παραβρέθηκε από το Γραφείο Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας η κ. Δέσποινα Τζόβα. Την Αναστάσιμη Ακολουθία παρακολούθησε η οικονομική διευθύντρια του ΕΠΚΚ κ. Κωνσταντίνα Γεδεών, ο Αντιπρόεδρος του ΕΝΟΚ κ. Γιώργος Ρεκτσίνης και ο Αντιπρόεδρος κ. Αγγελος Αθανασούλης, ο Πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ κ. Αλέκος Καζαμίας, η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου. Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελλητηρίου Α.Διαμαντίδης.

Τον Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο πλαισίωσε ο Μέγας Εκκλησίαρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Αρχιμ. Στέφανος Σουλιμιώτης τους δε αναστάσιμους ύμνους που έψαλε ο πρωτοψάλτης της Ε.Κ.Κ κ. Ιωάννης Κούντριας.

ekkairo.org

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.