Παλαιό Ημερολόγιο :
16/03/2024
Νέο Ημερολόγιο :
29/03/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Σεράνο τούρτα μαγική

Σεράνο τούρτα μαγική

Υλικά
μερίδες 10
Για το παντεσπάνι

120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα/ες αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
1 βανίλια
50 γρ. κακάο
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γρ. γάλα
60 γρ. λικέρ κρέμα για να βρέξουμε το παντεσπάνι (προαιρετικά)
Για το ταψί
Λίγο έξτρα βούτυρο
Για την κρέμα σοκολάτας

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
70 γρ. κακάο κοσκινισμένο
2 κ.γ. υγρή βανίλια
120 γρ. κρέμα γάλακτος
1 πρέζα/ες αλάτι

Αλείφουμε το βούτυρο σε 3 ταψάκια με διάμετρο 20 εκ.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα.

Θα ψήσουμε το παντεσπάνι για την τούρτα σεράνο στη μεσαία σχάρα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικινκ, τη σόδα και το αλάτι.

Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά να κρεμώσουν.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά να τα πίνει το μείγμα.

Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τα μισά κοσκινισμένα υλικά, όλο το γάλα και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα κοσκινισμένα υλικά.

Ισομοιράζουμε στις 3 φόρμες.

Ψήνουμε για 25 λεπτά με 30 λεπτά να φουσκώσουν, να ροδίσουν και να σταθεροποιηθούν.

Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. Τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Αν θέλετε μεγαλύτερη σε επιφάνεια τούρτα, χρησιμοποιείστε μόνο 2 ταψάκια 23 εκ.


Τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε το βούτυρο με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψει.

Σταματάμε το μίξερ. Κοσκινίζουμε στο βούτυρο, τα 400 γραμ. άχνη, το κακάο και το αλάτι και σε χαμηλή ταχύτητα αναμιγνύουμε τα υλικά, ώστε να κρεμώσουν.

Δυναμώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε την υγρή βανίλια και την κρέμα και ελέγχουμε την πυκνότητα του μείγματος προσθέτοντας λίγη άχνη, αν το θέλουμε πιο σφιχτό ή λίγη κρέμα αν το θέλουμε πιο αραιό. Δυο πρέζες κανέλα στη κρέμα, θα απογειώσουν τη γεύση στη πάστα σεράνο.

Το μοντάρισμα
Κόβουμε μια λεπτή φέτα (δίσκο) από κάθε παντεσπάνι στην επιφάνεια.

Βάζουμε στο μπλέντερ τα κομμάτια που κόψαμε και τα κάνουμε πολύ μικρά ψίχουλα ή τα ψιχουλίαζουμε πολύ καλά με τα χέρια μας. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε ένα παντεσπάνι σε τουρτιέρα και αν θέλουμε βρέχουμε με λίγο λικέρ. Απλώνουμε λεπτή στρώση κρέμα σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε παντεσπάνι – κρέμα και τελειώνουμε, αλείφοντας όλη τη τούρτα με κρέμα σοκολάτας.

Τέλος, ντύνουμε όλη την επιφάνεια στην τούρτα σεράνο πάνω και πλαϊνά με ψίχουλα κέικ. Αν θέλουμε, την φτιάχνουμε σε σχήμα πάστα σεράνο, σαν αυτή που βρίσκουμε στο ζαχαροπλαστείο.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.