Παλαιό Ημερολόγιο :
07/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
20/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Αρχιερατική σχιζοφρένεια.

Αρχιερατική σχιζοφρένεια.

Διαβάζουμε για την θερμή υποδοχή της Ιεράς και Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης από εκατοντάδες πιστούς στην πόλη της Μεσσήνης. Η μεταφορά της εικόνας γίνεται

«σε ανάμνηση θαύματος που επιτέλεσε η Υπεραγία Θεοτόκος αρχές του 18ου αιώνα, αυτό της διασώσεως της ευρύτερης περιοχής από θανατηφόρο νόσο

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας «απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε στην χάρη αλλά και την προστασία της Παναγίας στο ανθρώπινο γένος, τονίζοντας ότι για τις όποιες δοκιμασίες βιώνουμε στους δύσκολους καιρούς της αμφισβήτησης, η Μεγαλόχαρη μας καλεί σε διατήρηση της πίστεώς μας, σε μετάνοια και να παραμείνουμε Άνθρωποι.»

Δεν γνωρίζουμε αν ο Ιεράρχης που καλεί το ποίμνιό του σε μετάνοια, αν μετανόησε ο ίδιος πρώτα που δεν λιτάνευσε την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης την εποχή της κορωνίτιδας.

Ο Μητροπολίτης που μας καλεί στην διατήρηση της πίστεώς μας, δεν γνωρίζουμε αν έπαυσε να αμφισβητεί και άρχισε να πιστεύει και ο ίδιος, καθότι στο παρελθόν είχε δημοσιεύσει την κάτωθι εγκύκλιο σε όλους τους ενοριακούς ναούς και στις μοναστικές αδελφότητες :

α) Αναστέλλεται η διεξαγωγή θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται εν πομπή, εκτός χώρων λατρείας, δηλαδή τέλεση Λιτανειών, περιφορά Εικόνων και Επιταφίου της Παναγίας, στους πανηγυρίζοντες Ναούς,

β) Επιβάλλεται η χρήση προστατευτικής μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των ναών και των μονών (πρόναοι και προαύλια), και

γ) Αναφορικά με την τήρηση των μέτρων υγιεινής εντός των Ναών και Μονών, ισχύουν όσα έχουν υποδειχθεί με προηγούμενα Εγκύκλια Σημειώματα.

Συνάμα ο Σεβασμιώτατος προτρέπει τους ιερείς και τους λαϊκούς συνεργάτες τους, να έλθουν αρωγοί και θεματοφύλακες της εκκλησιαστικής τάξεως και τηρήσεως των μέτρων προστασίας και περιφρουρήσεως της δημόσιας υγείας, επ ωφελεία του πιστού λαού.»

Τέλος, δεν γνωρίζουμε τι εννοεί όταν λέει «να παραμείνουμε Άνθρωποι» καθότι ο ίδιος θεωρούσε πράξη ανθρωπιάς και φιλανθρωπίας το τρύπημα με το πειραματικό μπόλι των ανθρώπινων κυτταρικών σειρών. Το «ανθρωπιστικό» μπόλι σήμερα μετράει νεκρούς και σακατεμένους, σαν τους «ανθρωπιστικούς» πολέμους των ΗΠΑ. Είναι αυτό πράξη «ανθρωπιάς»; Έτσι παραμένουμε άνθρωποι δέσποτα; Με το να δεχόμαστε τα ματωμένα πειραματικά τους σκευάσματα και να τα προτείνουμε και στους συνανθρώπους μας για να αρρωστήσουν και να πεθάνουν; Όταν μάλιστα έχουν αρχίσει και μας λένε ανοιχτά ότι η m-RNA τεχνολογία που εισήγαγαν στο σώμα μας επεξεργάζεται τα γονίδιά μας (Μπουρλά) και ότι στην 4η βιομηχανική επανάσταση ο άνθρωπος θα υποστεί αλλαγές με την συγχώνευση της φυσικής, ψηφιακής και βιολογικής του ταυτότητας μέσω της γονιδιακής επεξεργασίας (Κλάους Σβάμπ), [ΕΔΩ] τότε για ποιον άνθρωπο μας μιλάει ο μητροπολίτης; Εκτός αν τα γνωρίζει όλα αυτά και εκ των υστέρων μας κουνάει το μαντίλι για να μας ευχηθεί «καλό ταξίδι».

Είναι πραγματικά σκέτος γρίφος να καταλάβει κανείς τί λένε οι ιεράρχες μας την σήμερον ημέραν. Διότι λένε ξελένε, άλλα λένε, άλλα κάνουν, άλλα εννοούν. Αυτό που μάλλον έχει ξεκαθαρίσει για τους περισσότερους είναι ότι θέλουν μία «εκσυγχρονισμένη», όπως αρέσκονται να την αποκαλούν, ψευτο-εκκλησία, μακριά από το Μυστήριο για να την διοικούν όπως μία εταιρεία και τίποτ’ άλλο. Κι εμάς μας θέλουν να βάλουμε νερό στο κρασί, στην Πίστη, και να συμπορευθούμε μαζί τους με αυτό το αφήγημα.

Έχουμε καταλάβει τί σημαίνει αυτό; Ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα για όλους μας.

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.